Prenosi se od Sehla ibn-Sa'da da je Resulullah s.a.w.s. rekao: U Džennetu imaju vrata koja se zovu Rejjan. Na njih ce ući postači na Sudnjem danu i niko drugi mimo njih. Reći će se: 'Gdje su postači?' Oni će ustati i na njih niko drugi neće ući. Kada oni uđu, ona će se zatvoriti i niko više na njih neće ući.
(Buhari i Muslim)


Fotografije – Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

Fotografije – Iftar za stotinu postača u Mektebskom centru u Bijeljini

Po pokroviteljstvom Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ured za BiH, a u organizaciji Dobrovoljnog društva “Merhamet” Bijeljina, u petak 19. jula u Mektebskom centru u Bijeljini upriličen je iftar za stotinu postača. Domaćin je bio Medžlis Islamske zajednice, a pripremu hrane i pića za postače preuzeli su mladi članovi sekcija Mektebskog centra. Tako su dodatno prikupili novac za odlazak u Tursku i svoj nastup u Adapazaru nakon Ramazana.

Uz brojne, uglavnom mlađe džematlije i goste iz susjednih medžlisa, iftaru su prisustvovali i prigodno govorili Ramiz Salkić (SDA), potpredsjednik Narodne skupštine RS, Mahmoud Ali, direktor Ureda Crvenog polumjeseca UAE u BiH, te profesor Sead ef. Seljubac, zamjenik muftije tuzlanskog. Profesor Seljubac je nakon teravih namaza održao i prigodnu hutbu u Atik sultan Sulejmanovoj džamiji, gdje je govorio o vrijednostima Ramazana i predstojećem popisu stanovništva.

Za pregled klikni na bilo koju fotografiju

 

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh