Poslanik s.a.w.s. kaže: Kada čovjek uči dovu za svog odsutnog brata, melek govori: 'Neka je i tebi isto što i njemu tražiš'.
(Ahmed i Muslim)


Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Mektebskom centru u Bijeljini

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Mektebskom centru u Bijeljini

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Mektebskom centru u Bijeljini, u subotu 25. novembra 2017. godine, upriličeno je veče omladinskog druženja posvećeno rođendanu naše Domovine.

Predvođeni svojim muallimima, glavnim imamom Samir ef. Camićem i imamom Mirsad ef. Okanovićem te muallimom Enisom Okanović, djeca i mladi su za ovu priliku posebno i prigodno ukrasili enterijer Mektebskog centra te upriličili prigodan program.

Veče je počelo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a potom su članovi omladinskih sekcija izveli prigodan historijski čas. Nakon izvedbe pjesme “Bosno moja, divna mila, lijepa gizdava…”, prezentovani su rezultati ankete o poznavanju historije naše Domovine, a potom je veče nastavljeno u razgovoru i druženju. Uz djecu i omladinu, uposlenike pratećih službi i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, te uposlenike Mektebskog centra, obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine prisustvovali su i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, te Samer El-Chekh, načelnik Odjeljenja za društvene delatnosti. Svi su izrazili želju i nadu da će ovakvo obilježavanje 25. novembra postati tradicionalno.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh