Tvoj osmijeh u lice tvom bratu tebi je sadaka, narediti dobro i odvratiti od zla je tebi sadaka, ukazati na put čovjeku koji je zalutao na nekom mjestu tebi je sadaka, uklanjanje kamena, trnja i kosti s puta tebi je sadaka, zahvatiti vodu svojom kofom i napuniti kofu tvoga brata tebi je sadaka.
(Tirmizi)


Janja – Veliki iftar u 27. noći Ramazana

Janja – Veliki iftar u 27. noći Ramazana

Već treću godinu zaredom Medžlis Islamske zajednice Janje, u subotu 3. avgusta, 26. ramazana 1434. h.g., organizirao je veliki iftar za oko 1.000 postača, kojem su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović sa saradnicima, te Ramiz Salkić, potpredsjednik NSRS. Iftaru u haremu Atik čaršijske džamije prisustvovali su i brojni Janjani iz dijaspore, te gosti iz okolnih medžlisa Islamske zajednice.  

            Prema riječima Ahmeta Gruhonjića, predsjednika MIZ Janja, organiziranje iftara omogućili su janjanski preduzetnici i brojne džematlije kako bi što bolje ugostili svoje musafire u noći Lejletu-l-Kadr. “Naš nijet da na ovakav način započnemo obilježavanje najvrijednije noći ispunjava se već tri godine i prerasta u tradiciju. U ime MIZ Janja zahvaljujem se svima koji su doprinijeli da sve protekne u najboljem redu, a posebno našoj omladini, najljepšim našim cvjetovima,” kazao je Gruhonjić.     Besprijekornoj organizaciji doprinijeli su janjanski ugostitelji, konobari i redari. Nakon iftara upriličen je prigodan program učača mektepske mukabele, koji je nastavljen nakon klanjanja jacija-namaza i teravih-namaza. Lejletu-l-Kadr, 27. noć Ramazana u kojoj je počela objava Kur'ana, u Janji je nastavljena noćnim ibadetom i dovama do sabah-namaza.

Za pregled galerije klikni na bilo koju fotografiju.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh