Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.


MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR “HIMZO DŽAMBO”

MEĐUNARODNI  MEMORIJALNI  TURNIR “HIMZO DŽAMBO”

Pobjednik MNK Kaskada

SL272941

Predstavljanje ekipa

Malonogometni klub Kaskada u subotu 17. Januara 2008.god. u Gračanici organizovao je II malonogometni memorijalni turnir „Himzo Džambo”, koji je i ove odine imao međunarodni karakter.
Na turniru su učestvovale ekipe : Bratstva, Zmaja iz Gradačca, Gradine iz Srebrenika i Zavidovića, MNK Mirakl Bijeljina i selekcija Županje , te domaćin Kaskada.
Generalni pokrovitelj turnira bio je općinski načelnik Nusret Helić, koji je kratkim obraćanjem na svečanoj ceremenoji i otvorio turnir.

Igralo se po kup sistemu, a u prvom krugu postignuti su sljedeći rezultati:
• Bratsvo – Brčko distrikt 3:1
• Selekcija Županje – MNK Mirakl Bijeljina 3:4
• Gradina – Zmaj 0:5
• Kaskada – Zavidovići 7:6

U polufinalnim susretima ekipa Bratstva savladala je Zmaj sa 6:4, a ekipa Kaskade ekipu iz Bijeljine sa 3:2.
Susret za 3. mjesto donio je kvalitetan nogomet , a na kraju je ekipa Zmaja iz Gradačca savladala MNK Mirakl iz Bijeljine sa 6:4.

SL272949

Ulfet Krdžić i Mujčić Nermin MNK KASKADA

U reprizi finala sa prošlog turnira sastali su stari poznanici i sportski rivali Bratstvo i Kaskada, a i konačni rezultat je bio sličan , naime slavila je ponovo kaskada rezultatom 3:1 i tako osvjila veliki prelazni i pehar u trajno vlasništvo.
Za najboljeg golmana turnira stručni žiri je proglasio Jasmina Begića iz ekipe Bratstva, najbolji strijelac bio je Sead Buljubašić iz Zmaja, a najbolji igrač Muamer Oručević, kapiten Kaskade.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh