Allahov Poslanik s.a.v.s. je rekao: Dvije vrste džehennemlija ne želim nikako sresti: ljude sa volovskim žilama (bičevima), koji batinaju svoje podanike i žene koje su, premda obučene, ipak obnažene, koje su zavodnice i koje bivaju zavedene, i one čija je kosa nalik na devinu grbu; takve neće ući u džennet, takve neće osjetiti njegov miris! A džennetski miris se osjeća na vrlo velikoj udaljenosti.
(Muslim)


Ministri u posjeti povratničkim selima

Ministri u posjeti povratničkim selima

Predsjednica Glavnog odbora SDA BiH, Senija Bubić, i ministri za raseljene osobe i povratnike u vladama bosanskohercegovačkih entiteta FBiH i RS, Edin Mušić i Omer Branković, u pratnji načelnika resornih odjeljenja općine Ugljevik, 17. Aprila 2008.g. u popodnevnim satima posjetili su povratnička sela Janjari, Atmačići, Glinje i Srednja Trnova, na obroncima Majevice. Sa rukovodstvima ovih mjesnih zajednica ugljevičke općine i predstavnicima Medžlisa islamske zajednice Bijeljina razgovarano je o projektima koji su do sada realizovani, kao i prioritetnim projektima koji će uz pomoć oba nadležna ministarstva biti realizovani ove godine.

Prema riječima Senije Bubić, svi projekti realizuju se u saradnji sa općinom Ugljevik, a do sada je na ovaj način u potpunosti završena izgradnja ulične rasvjeta, asfaltirana dionica od magistralnog puta Bijeljina – Tuzla do sela Janjari, put kroz Srednju Trnovu, te kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u selu Glinje. U toku je asfaltiranje puta kroz zaselak Ševari, a za ovu godinu planira se dovršetak rekonstrukcije i asfaltiranje puta između Atmačića i Glinja, vrijednog oko 380.000 KM, izgradnja manjeg Doma za omladinu u Janjarima, te rekonstrukcija vodovodne mreže u Janjarima i Srednjoj Trnovi, rekla je gospođica Bubić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh