NA AHIRET PRESELIO SEAD BERBEROVIĆ

NA AHIRET PRESELIO SEAD BERBEROVIĆ

U nedjelju, 02. januara 2011. / 27. muharrema 1432. h. g. na Ahiret je preselio predsjednik Medžlisa islamske zajednice Bijeljina Sead Berberović.

Rođen je 16. 09. 1950. godine u Bijeljini. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u rodnom mjestu, a Građevinski fakultet u Subotici.

Tokom agresije na BiH, zajedno sa svojom porodicom ostaje u Bijeljini. Nakon završetka rata na prijedlog Muftije tuzlanskog Husein ef. Kavazovića Dekretom biva postavljen na mjesto predsjednika IO MIZ-e Bijeljina.
Mjesto predsjednika IO MIZ-e Bijeljina obnašao je sve do trenutka preseljenja na Ahiret.

Tokom svog djelovanja u Islamskoj zajednici svojim govorima i djelima povratnicima u Bijeljini ulijevao je duh optimizma i želju za obnovom porušenih džamija i svega onog što Bošnjacima Bijeljine i pripada. Ni u jednom trenutku nije sumnjao u uspijeh što je svakako rezultiralo brojnim uspjesima na svim poljima, a posebno kada je riječ o obnovi porušenih džamija, obnovi vjerskog života i prezentiranje Islamske zajednice na najbolji mogući način.

Podsticao je imame i radnike Islamske zajednice u Bijeljini na dobro organiziran rad, podržavao rad sa djecom i omladinom.

Pored aktivnosti u Islamskoj zajednici, Sead aktivira i rad dobrotvornog društva „Merhamet” Bijeljina gdje također bilježi značajne rezultate.

U utorak 04. Januara 2011. Godine uz prisustvo velikog broja građana i gostiju obavljena je dženaza našem Seadu Berberoviću koju je predvodio muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović ispred obnovljene Sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini, a ukopan je u mezarju Lipić-Selimovići.

Sead bi se često prisjećao i govorio:
„Kada su džamije u Bijeljini porušene, svi su govorili nema više života u Bijeljini, a ja sam im govorio stanite, gdje ćete? Džamije ćemo obnoviti. Tada sam se zavjetovao Allahu da ću u svojim mogućnostima učestvovati u njihovoj obnovi. Allah me je time i počastio na čemu sam Mu neizmjerno zahvalan”.

Molimo Allaha da našem Seadu podari vječiti rahmet i magfiret, da ga nagradi za sva njegova djela, a Seadovoj porodici, familiji i prijateljima podari lijepi sabur.

MIZ Bijeljina