Jedan ashab je spravio hranu i pozvao Poslanika s.a.v.s. i ashabe. Nakon što je iznijeo hranu pred goste, jedan od njih se izmakao. Poslanik ga je upitao šta mu je, a on je odgovorio: Ja postim. Poslanik mu reče: Tvoj brat se potrudio i napravio hranu a ti kažeš: 'Ja postim'. Nego ti jedi sada, a posti drugi dan za ovaj današnji.


OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

OŠTEĆENI NIŠANI NA MEZARJU BRČANSKA MALTA U BIJELJINI

Za sada nepoznati počinitelji, u noći 28. na 29. septembar, srušili su i oštetili pet nišana na mezarju Brčanska malta u Bijeljini. Radnici D.o.o. “Murguzović, koji ovih dana izrađuju betonske staze u ovom mezarju, prijavili su policiji ovaj vandalski čin. Policijska patrola izašla je na lica mjesta kako bi na osnovu tragova, paljevine vatre u krugu mezarja i pomoću mogućih svjedoka pokušala otkriti počinitelje, potvrdio je Dragomir Perić, portparol CJB Bijeljina.

Samir ef. Camić, glavni bijeljinski imam, rekao je da Islamska zajednica oštro osuđuje ovaj rušilački čin, te da očekuje da policija otkrije počinitelje. “Bilo ko da je ovo učinio, a vidi se da se te noći u mezarju palila vatra i da se pio alkohol, treba da se pronađe i osudi zbog skrnavljenja svetog mjesta i nanesene duhovne i materijalne štete,” rekao je Samir ef. Camić.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh