Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim


POSJETA DŽEMATU SREDNJA TRNOVA

POSJETA DŽEMATU SREDNJA TRNOVA

U subotu 31. Januara 2009.g. održana je sjednica džematskog odbora Srednja Trnova kojoj je prisustvovao i glavni imam MIZ-e Bijeljina Samir ef. Camić.
Tokom sjednice razgovaralo se o inicijativi izgradnje Mekteba u džematu kako bi se u narednom periodu kvalitet mektebske nastave doveo na zadovoljavajući nivo. Svi članovi džematskog odbora podržali su inicijativu imama Mujage ef. Cifrića te je zaključeno da se u narednom periodu izvrše sve pripreme kako bi se u što kraćem roku sa realizacijom pomenutog projekta krenulo.
Kada je riječ o obnovi džamije, radovi se privode kraju, a očekivanja su da će džamija svečano biti otvorena u avgustu tekuće godine.

utrnoviS desna na lijevo: Mujaga Mustafić mutevelija, Ševket Halilović član džematskog odbora, Samir ef. Camić i Muriz Ahmetović član džematskog odbora.

SL272974Mujaga ef. Cifrić ispred džamije sa članovima džematskog odbora.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh