Ibn Abbas, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Kada bi čovjek imao punu dolinu zlata, zaželio bi da ima dvije doline, a njegova usta neće ništa napuniti do prašina, a Allah prima pokajanje od onog ko se pokaje.
(Muttefekun alejhi)


POSJETA JANJICI

POSJETA JANJICI

Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović i Omer Kandari, direktori Mercy International iz Kuvajta, posjetili su 04.11.2008. Medžlis islamske zajednice Bijeljina. U pratnji domaćina, gosti su razgledali prostorije novoizgrađenog Mektebskog centra, a podne namaz klanjan je u nedavno dovršenoj Janjica džamiji, za čiju izgradnju je Mercy International donirao 125.000 KM.
Prema riječima muftije Kvazovića, cilj posjete je da se direktor kuvajtske humanitarne organizacije upozna sa stepenom realizacije svih projekata na prostoru BiH koje organizacija na čijem je čelu podržava, a zatim će biti govora i o planovima za budućnost. Kako je istaknuto, osim izgradnje islamskih vjerskih objekata, Mercy International snažno podržava projekte podrške povratnicima u manji bh. entitet, kao što je doniranje motokultivatora za povratnike na područje Srebrenice i Bratunca.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh