Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.


PROMOCIJA KNJIGE HFZ. SULEJMAN EF. BUGARIJA

PROMOCIJA KNJIGE HFZ. SULEJMAN EF. BUGARIJA

U prepunoj sali Mektebskog centra u Bijeljini , 07. marta 2010. godine, upriličena je promocija nove knjige Dersovi i druženja, autora hafiza Sulejmana Bugarija. Nakon knjige Vratimo se Gospodaru, koja je doživjela i svoje devetnaesto izdanje, i knjige Mi smo jedan drugome najbolji poklon, ovo je njegova treća knjiga. Izdavač svih hafizovih knjiga je renomirana izdavačka kuća Connectum d.o.o. iz Sarajeva.
Nova knjiga je, 22.04.2009. godine, ugledala svjetlo dana na našim prostorima, a nedugo nakon toga, zbog velikog interesovanja čitalaca, javila se potreba za štampanjem njenog šestog izdanja. Riječ je o tematskim predavanjima hafiza Sulejmana Bugarija na raznim susretima. Recenzenti knjige su Nedžad Ibrišimović i Ahmet Alibašić, a urednica izdanja Alisa Lekić-Mehičević.
Promociju knjige Dersovi i druženja otvorio je moderator Mirsad ef. Okanović osvrćući se na kraću biografiju autora te njegovo djelovanje u islamskoj zajednici.
Promotor knige je bio Ajet Arifi, direktor izdavačke kuće Connectum koja je i izdala ovu knjigu.
Nakon izlaganja promotora, prisutnima se obratio i hafiz Bugari koji je između ostalog poručio:
Sami naziv knjige nosi Dersovi i druženja. Dersova nam ne fali, al’ opet, druženja je malo. Osvrnut ću se na riječi koje se prenose od Učitelja svijeta Muhammeda, s.a.v.s., da je rekao. -Neka svako od vas traži što više prijatelja, jer, doista, svaki od njih će se sutra na onom svijetu zauzimati za tebe.
Organizator promocije je MIZ-e Bijeljina.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh