Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)


PRVA SMOTRA ISLAMSKE DUHOVNE MUZIKE U BRČKOM

PRVA SMOTRA ISLAMSKE DUHOVNE MUZIKE U BRČKOM

13. maja u prostorijama Doma kulture u Brčkom je održana prva smotra horova duhovne muzike.
Udruženje mladih „Ihlas” iz Brčkog, kao domaćini veoma su uspiješno organizirali Prvu smotru na kojoj su učešće uzeli horovi „Ihlas” iz Brčkog, „Selsebil” iz Rijeke R. Hrvatska, „Azizija” iz Orašja, „Nuru Ayni” izKalesije, „Zefir” iz Srebrenika i „Atik” iz Bijeljine.

smotra horovaHor MIZ Bijeljina Atik

Učesnici su odlično izvodili numere, koje su često prekidane gromoglasnim aplauzima i ovacijama publike koja je Dom kulture u Brčkom ispunila do posljednjeg mjesta.
Smotru je otvorio glavni imam medžlisa islamske zajednice u Brčkom Mustafa ef. Gobeljić. Rukovođenje manifestacijom povjereno je voditelju Edvinu Kanka Čudić.

Prema riječima predsjednika Udruženje mladih „Ihlas” Mirhada Golića njihove intencije su da ova smotra postane tradicionalna.

Samira Ćosić

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh