Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)


SASTANAK U TUZLI

SASTANAK U TUZLI

Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović i članovi njegovog savjeta u ponedjeljak 29.12.2008.g. su u Tuzli održali sastanak kojem je prisustvovalo više od 50 imama, predsjednika medžlisa i sabornika Islamske zajednice u BiH s područja Muftijstva Tuzla.

Tema sastanka bio je Zaključak Sabora IZBiH o donošenju amandmana na promjenu Ustava IZ, gdje su predstavnici Muftijstva tuzlanskog kroz vrlo jezgrovite diskusije iznijeli svoje prijedloge i viđenja.

Najbolja rješenja

– Vrlo je dobro kada se imami sastaju i otvoreno razgovaraju o svemu što se tiče njihovog, ali i rada zajednice kojoj pripadaju. Niko bolje od imama na terenu ne zna sagledati probleme s kojim se susreće IZ, ali i niko bolje ne zna ponuditi rješenja kako da se ti problemi prevaziđu. I današnji sastanak svjedočio je o stanju u IZ, a posebno o tome koliko su njeni članovi spremni da je čuvaju i očuvaju bez obzira na to na kakve prepreke nailazili u svom radu – kazao nam je nakon sastanka muftija Kavazović.

Na sastanku u Tuzli, glavni imam iz Janje Omer ef. Camić predložio je da medžlisi IZ s područja Muftijstva tuzlanskog “i moralno i materijalno” podrže izgradnju zgrade Rijaseta IZBiH u Sarajevu.
Materijalna podrška
– Moj prijedlog ustvari je prijedlog velikog broja mojih kolega, imama s terena koji imaju želju da na neki način doprinesu izgradnji zgrade Rijaseta u Sarajevu. Možda mi ne možemo pomoći mnogo, ali možemo pomoći toliko da pokažemo da je Rijaset i naše sjedište.

Svi mi osjećamo jednu dozu zahvalnosti spram onoga šta Rijaset godinama čini za nas na terenu, posebno za nas u RS, gdje su medžlisi ostavljeni džematlijama, a džematlije medžlisima i gdje za svoje probleme jedino možemo zvati Rijaset ili sjedište muftijstva kojem pripadamo i nikoga više. Malo koja bi džamija u BiH bila izgrađena i održala se bez materijalne podrške Rijaseta – pojasnio je ef. Camić.

Kako saznajemo, predstavnici svih medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog jednoglasno su prihvatili prijedlog ef. Camića iz Janje.

Piše “Dnevni avaz”

www.avaz.ba

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh