Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.


SEDMA BAJRAMSKA AKADEMIJA U BIJELJINI

SEDMA BAJRAMSKA AKADEMIJA U BIJELJINI

U okviru obilježavanja Kurban-bajrama, 09.12.2008. u Gradskom kinu u Bijeljini održana je tradicionalna, sedma po redu Bajramska akademija u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Bijeljina. I ove godine, sponzor akademije je općina Bijeljina, a u programu su nastupili hor, folklor i recitatori MIZ Bijeljina, Senahid ef. Mujčinović, solista izvođač ilahija, te poznata bosanskohercegovačka pjevačica Subhija Šehović. Svečanoj akademiji, pored zvaničnika MIZ Bijeljina, MIZ Janja, MIZ Čelić, prisustvovali su Senija Bubić, predsjednica GO SDA BIH, Ramiz Salkić, poslanik u NSRS, te Izet Camić, zamjenik načelnika općine Bijeljina. Sala Gradskog bila je dupke ispunjena, a bogati program koji su pripremili mladi članovi horske, folklorne i recitatorske sekcije MIZ Bijeljina efektno je završen nastupom Subhije Šehović.

Subhija Šehović je poznata bosanskohercegovačka pjevačica rodom iz Bijeljine.
Nakon efektnog večernjeg nastupa razgovarali smo sa Subhijom o dojmovima sa prvog poslijeratnog nastupa u rodnom gradu.
“Još sam pod dojmom sinoćnjeg nastupa. Teško je pjevati pred svojom publikom, a vidjeli ste da je sala bila dupke puna. Publika me dobro prihvatila i mislim da je završetak večeri bio iznad svih očekivanja. Drago mi je da sam bila u svom rodnom gradu i da je publika onako reagirala.”
Bijeljinska publika pamtit će Subhijino efektno izvođenje tri sevdalinke dok je pjesma “Eh, Bijeljino” na zahtjev publike pjevana i drugi put. Subhija je ovu pjesmu prvi put pjevala na Petim baščaršijskim noćima. Tekst pjesme djelo je također Bijeljinke Dragane Kurjaković, dok je muziku radio Omer Pobrić.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh