Emir Musli, predsjednik

EMIR MUSLI, Predsjednik Izvršnog odbora MIZ Bijeljina

Rođen 19. januara 1964. godine u Bijeljini, od majke Dževahire i oca Džemila. U Bijeljini je završio osnovnu i srednju školu, a u Sarajevu diplomirao na Pedagoškoj akademiji, te na Filozofskom fakultetu, Odsjek za južnoslavenske književnosti i bosanski, srpski i hrvatski jezik.

Oženjen suprugom Selmom i otac sinova Amara i Amira. U ratnom i poslijeratnom periodu deset godina radio kao stolar, a potom deset godina kao novinar za Dnevni avaz te Dojče Vele, bosanskohercegovačka redakcija. Danas je uposlenik lokalnih Semberskih novina, koje postoje 40 godina, na mjestu zamjenika direktora i uređivača internet stranica tog medija.

Jedan je od osnivača Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Bijeljina i Janja i prvi sekretar ove organizacije, te dugogodišnji aktivista i u jednom mandatu predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana “Povratak i održivi opstanak” Bijeljina. U Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina aktivan 20 godina, bio je član IO MIZ Bijeljina u dva mandata, a potom u tri mandata, do kraja 2022. godine, na mjestu predsjednika Izvršnog odbora.