Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina

Samir ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Rođen je 25.05.1975.g. u Janji, opština Bijeljina.

Osnovnu školu je završio 1990.g. u Janji. Zatim upisuje Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu.

Pred kraj drugog razreda Medrese prekida svoje školovanje zbog početka agresije na BiH. Rat ga je zatekao na ramazanskoj praksi u Bratuncu nakon koje se vraća u Janju. Stavlja se na raspolaganje IZ te u teškim životnim prilikama obavlja sve vjerske dužnosti.

Nakon rušenja džamija u Janji sa grupom džematlija tajno organizuje obavljanje džuma namaza u jednoj privatnoj kući.

1994.g. zajedno sa porodicom biva protjeran iz Janje te nalazi privremeno utočište kod rodbine u Njemačkoj.

U decembru 1996.g. vraća se u BiH te 01.01.1997.g. stupa na dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Nahvioci MIZ Čelić. Vanredno nastavlja školovanje u medresi „Osman ef. Redžović“ u Visokom, a istu završava i diplomira u školskoj 1998/1999. godini.

Na prijedlog tadašnjeg muftije tuzlanskog, a sadašnjeg reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića 01.06.2001.g. prelazi u Bijeljinu gdje biva raspoređen na dužnost glavnog imama MIZ Bijeljina.

Nakon što su se stekli uslovi za obavljanje vjerskih dužnosti u djelimično obnovljenoj Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini, 01.01.2004.g. imenuje se na dužnosti prvog imama, hatiba  i muallima Sultan Sulejmanove Atik džamije.

Učestvovao je na više seminara iz oblasti projekt-menadžmenta za civilno društvo.

Također, 25. i 26. aprila 2013.g. učestvovao je na internacionalnom simpozijumu na univerzitetu u Paderbornu u Njemačkoj pod nazivom „Dispositive muslimischer identitätsentwürfe und gesellschaftliche Transformationsprozesse westeuropas“ , prezentirajući temu: „Proces razvoja Bošnjačkog identiteta“ (Verhandlungsprozesse bosnischer identitäten )

Diplomirao na FIN-u u Sarajevu, smjer za imame, hatibe i muallime.

Oženjen je i ima četvoro djece.