Predavanje “Polazak djeteta u školu i rano školsko doba”

Predavanje “Polazak djeteta u školu i rano školsko doba”

U ponedjeljak 13. februara 2023. godine u Mektebskom centru u Bijeljini održano je predavanje na temu “Polazak djeteta u školu i rano školsko doba”. Predavanje je održala profesorica razredne nastave Sabina Korajkić učiteljica u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bijeljini.

Učiteljica je govorila o pripremama djeteta u školu, faze kroz koje prolazi, ali i velikim izazovima sa kojima se suočavaju djeca i roditelji. Na predavanju su se obratile i učiteljice iz Mekteba za predškolski uzrast Bijeljina, a kraj je ostavljen za diskusiju gdje su prisutni postavljali pitanja i podijelili svoja životna iskustva i iskustva današnjih izazova u odgoju djece.

 

Na predavanju su bili prisutni roditelji djece koja su predškolskog i školskog uzrasta. Saradnju i podršku svojim prisustvom pokazale su i dvije učiteljice iz mekteba za predškolski uzrast Vildan iz Janje koje su se također obratile i podijelile svoje iskustvo.

 

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su izdvojili vrijeme i prisustvovali predavanju, a posebno hvala učiteljici Sabini.

 

Foto: M. Camić

Tekst: E. Okanović