Zajedno možemo uraditi velike stvari za našu Islamsku zajednicu i naš grad

Zajedno možemo uraditi velike stvari za našu Islamsku zajednicu i naš grad

Poštovane džematlije, drage Bijeljinke i Bijeljinci,

Proteklih dana svjedočili smo nesvakidašnje pozitivnoj energiji koja je vladala pri završnim pripremama za svečano otvorenje džamije Ahmed-age Krpića.

Radost i ushićenje koje je vladalo medju svima nama, ne može se riječima opisati. Izložba forografija, koncert ilahija i kasida u izvedbi Armina Muzaferije, mevlud i medžlisi-zikr uoči svečanog otvorenja, bili su prelijep uvod za jučerašnji dan. A jučerašnji dan, dan svečanog otvorenja džamije Ahmed-age Krpića, ostat će zapisan u novijoj historiji Bijeljine kao dan kada je iz Bijeljine u cijeli svijet otišla prelijepa slika ljubavi, mira i života.

Iskreno i od srca želimo svima da se zahvalimo, našim vrijednim i čestitim džematlijama, našim dragim Bijeljincima i Bijeljinkama bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost, jer su svi iskazali neizmjernu radost i poštovanje. Želimo se zahvaliti gradskim službama, a posebno Centru javne bezbjednosti Bijeljina, na besprijekorno osiguranom skupu.

Zahvaljujemo se musafirima koji su došli iz svih krajeva naše lijepe domovine Bosne i Hercegovine. Još jednom se pokazalo i dokazalo da su Bijeljinci dobri, vrijedni i čestiti domaćini, i da vole svoju džamiju i svoju Islamsku zajednicu.

Pokazali smo da zajedništvo nema alternativu i da samo zajedno možemo uraditi velike stvari za našu zajednicu i naš grad. Budimo sretni i ponosni, zaslužili smo.

Neka Milostivi Gospodar svima podari lijepo zdravlje, sreću i rahatluk.

(Mirsad ef. Okanović)