Divič: Na Drini iftarilo 2.000 postača

Divič: Na Drini iftarilo 2.000 postača

www.muftijstvotz.ba…U zvorničkom naselju Divič 18. juna je organizovan iftar na kojem je prisustvovalo 2.000 postača iz Zvornika, Podrinja i mnogih drugih krajeva naše zemlje.

Iftaru je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

“Dvije hiljade džematlija ovoga Medžlisa i njegovih džemata jeste svjedočanstvo snage i duha ljudi koji ovdje žive. Selamim džematlije ovoga džemata, selamim našu dragu omladinu. Hoću da naglasim da smo ponosni na mlade ljude na Drini. Ponosni smo na mladiće i djevojke koji su među najaktivnijima u cijeloj našoj domovini. Kiša pada, Allah dž.š nas počastio i iz neba, ali evo njegovi robovi koji žive ovdje na zemlji kazuju koliko su vrijedni u svom dinu i na ovom svom parčetu BiH, ovdje u Zvorniku i Diviču. Ponosni smo na vas ovdje. Dolazimo često, ali moramo i češće, jer vi to zaslužujete i to je naša obaveza,” kazao je između ostalog muftija Fazlović.

Iftaru, koji je organizovan kao završni dio programa manifestacije “Dani Hasana Kaimije”, prisustvovao je i Ismail-ef. Smajlović, direktor uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, muderrisi, glavni imami, imami i brojne džematlije.

U džamiji je održan mevludski program koji je izveo Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. Dobrodošlicu gostima i svim džematlijama je uputio glavni zvornički imam Haris-ef. Mustajbašić, a predavanje je održao hafiz Ammar-ef. Bašić.

Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik su u proteklim danima organizirali niz skupova sa kulturnim i vjerskim sadržajima. Završni i najveći skup Kulturno-vjerske manifestacije “Dani Hasana Kaimije” je ovaj veliki iftar na stadionu u Diviču.