Džonatan Mur u bijeljinskoj Sulejmaniji

Džonatan Mur u bijeljinskoj Sulejmaniji

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Džonatan Mur, u utorak 23.09.2014. u kasnim popodnevnim satima, boravio je u Bijeljini gdje se susreo sa rukovodstvom Medžlisa islamske zajednice u našem gradu. Mur je izrazio želju da sa domaćinima razgovara u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji.
Čestitavši svečano otvorenje najstarije bijeljinske džamije koje je, kao je istaknuo, proteklo u najboljem redu, Mur je ponovio svoje pozitivno mišljenje o stavu Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u vezi sa izbornom kampanjom.

Samir ef Camic i Dzonatan Mur

Također, u razgovoru sa glavnim bijeljinskim imamom Samir ef. Camićem, Mur je istakao veliki doprinos reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i cijele Islamske zajednice unapređenju međureligijskih i međuljudskih odnosa kako u Bijeljini, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Pomenuto je sporno pitanje obrazovanja u manjem bh. entitetu i Džonatan Mur je kazao da je obrazovanje jedan od prioriteta OSCE. On je podsjetio da su problemi u oblasti obrazovanja posljedica neuređenih odnosa unutar države, što tek treba da se riješava na odgovarajući način.