Enes, ibn Malik el-Ensari, omiljeni sluga Poslanikov, pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Allah se više obraduje pokajanju Njegova roba, nego što bi se neko od vas obradovao pronalasku svoje izgubljene deve u pustinji bez vode i jela.
Hadis je Muttefekun alejhi

Hafiz Abdulah ef. Kapo – Prelijepo učenje Kur'ana

Hafiz Abdullah ef. Kapo porijeklom je iz Rogatice. Rođen je 1989. godine u Rijadu, Saudijska Arabija, gdje je proveo prvih 15 godina svoga života. 2004. godine se vraća Bosnu, gdje upisuje i završava Behram-begovu medresu u Tuzli. Po završetku Behram-begove medrese 2008. godine upisuje Šerijatsko-pravni fakultet na prestižnom El-Azharu. Diplomirao je u roku, 2012. godine.

hafz-Abdulah-ef-Kapo11

Abdullah Kapo potiče iz hafiske porodice. Naime, njegov otac Hasib Kapo ima devetero djece, koja su svi hafizi ili na putu da to postanu.

Hafiz Abdulah ef. Kapo je sa 23. godine ostvario veliki uspjeh na 20. internacionalnom takmičenju u hifzu Časnog Kur’ana u Kairu, gdje je pri jakoj konkurenciji, u kategoriji 10 džuzeva, osvojio drugo mjesto. Ono što ovaj uspjeh čini većim je činjenica da je ovakav izvanredan rezultat polučen u Egiptu, zemlji odakle dolaze najbolji svjetski učači Kur’ana.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh