Mektepski centar: Iftar za vakife MIZ Bijeljina

Mektepski centar: Iftar za vakife MIZ Bijeljina

U Mektepskom centru u Bijeljini, u subotu 30. marta 2024. godine, 20. ramazana 1445. hidžretske godine, koji je i Fethu-l-Mekke, Dan oslobođenja Meke, upriličen je iftar za vakife Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Ovaj ramazanski ibadet bio je prilika da se razgovara o proteklim i budućim projektima MIZ Bijeljina te izrazi zahvalanost svima koji te projekte podržavaju.

Prisutnima su se obratili imam Mirsad ef. Okanović te glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić, koji je u nadahnutom vazu iskazao značaj podrške koju MIZ Bijeljina ima od svojih vakifa, članova i džematlija. Proučena je dova i predata hatma pred dušu rahmetli dr Faika Šabića, koji je nesebično i izuzetno podržavao projekte MIZ BIjeljina.

Za finansijsku podršku ranijim projektima te projektu kupovine Preljubovića kuće pored Dašnica džamije u Bijeljini, predsjednik IO MIZ Bijeljina Emir Musli uručio je vakufname prisutnim vakifima, a naknadno će biti uručene onim vakifima koji nisu mogli prisustvovati ovom iftaru. Nastavit će se evidencija vakifa MIZ Bijeljina u arhivu Vakufske direkcije u Sarajevu. U pripremi su fakufname za sve vakife Ahmed-age Krpića džamije, koja će, ako Bog da, biti svečano otvorena 21. jula ove, 2024. godine.

Iftaru su prisustvovali Jasmin Ahmetović, najveći vakif Dašnica džamije, Amir Mulahmetović i Muhamed Hamidović sa porodicama, najveći vakifi kupovine Preljubovića kuće, Elvir Ferizović, predsjednik uprave  firme “Tehnopetrol” d.o.o. Tuzla, koji je direktnom finansijskom podrškom i uticajem izuzetno značajno podržao projekte obnove Dašnica džamije i kupovine Preljubovića kuće, zatim vakifi Bakir Smailagić, direktor firme “Solana” d.d. Tuzla, Ibrahim Alihodžić, vlasnik firme “Ibra” d.o.o. Tuzla, zatim Ramiz Fejzić, sa braćom Ramom i Rešidom svojevremeno vakifi i organizatori prikupljanja sredstava za izgradnju ograde na mezarju Pilakuša, pa vakifi doktori Emir i Edin Šabić, dr Samira Herenda, dr Edina Hujdurović-Alabajči , dr Đani Alabajči te Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina.

Kao što je bio vakif i ranijih godina i ranijih projekata obnove infrastrukture MIZ Bijeljina, vakif iftara bio je Damir Čaušević, Bijeljinac sa adresom u Beču, vlasnik restorana “Xxxl”.

Dovimo Allahu Uzvišenom da našim vakifima podari dobro zdravlje, da lijepu nafaku i svojom milošću uveća bereket.