Merhamet uručio zahvalnicu Islamskoj zajednici za pomoć stradalim u poplavama

Merhamet uručio zahvalnicu Islamskoj zajednici za pomoć stradalim u poplavama

Humanitarna organizacija „Merhamet“ MDD Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, na prigodnoj svečanosti 18. marta 2015. godine u Sarajevu, uručio je zahvalnicu za veliki doprinos u prikupljanju pomoći stanovništvu Bosne i Hercegovine pogođenom prošlogodišnjim poplavama i klizištima.

Ispred Islamske zajednice ovoj svečanosti je prisustvovao i zahvalnicu primio Hamed ef. Efendić, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini putem sredstava koje je osigurala pomogla je obnovu oštećenih kuća na području Modričkog Luga, Žepča, Šerića, Bosanskog Šamca, Maglaja, Doboja, Bijeljine, Gračanice, Točić Polja te izgradnju ambulante u džematu Šerići i kupovinu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Maglaju. Također, pružena je značajna podrška obnovi drugih infrastrukturnih projekata, sjemenskom materijalu, prikupljanju i distribuciji različitih vrsta humanitarne pomoći u vrijeme i neposredno nakon poplava. Islamska zajednica u BiH je prikupila i distribuirala preko 2.700.000 KM za sanaciju šteta i pomoć poplavljenim područjima.

Merhamet je uručio zahvalnice donatorima, prijateljima i medijima koji su dali veliki doprinos u prikupljanju pomoći za stanovništvo BiH tokom prošlogodišnjih poplavama i klizištima.

Predsjednik “Merhameta“ Hajrudin Šahić svima je zahvalio za sve što su učinili za građane BiH, te istakao da je Merhamet prva ili među prvim organizacijama koja je bila na licu mjesta i da ne postoji nijedno selo, nijedna mahala, nijedan grad, a da nisu bili, da nisu podijelili sudbinu tih građana i da nisu uputili određenu vrstu pomoći. Dodao je da su, zahvaljujući svojim prijateljima i donatorima koji su iskazali povjerenje prema ovoj humanitarnoj organizaciji, prikupili više od 2.100.000 KM i podijelili svima onima koji su iskazali potrebu za pomoći, bilo da se radi o humanitarnoj pomoći, o prehrambenim artiklima, higijenskim potrepštinama, odjeći, obući, rekonstrukciji kuća, obnovi stočnog fonda.