Počela manifestacija “Dani kulture Istanbula u Sarajevu”

Počela manifestacija “Dani kulture Istanbula u Sarajevu”

www.bir.ba

Manifestacija “Dani kulture Istanbula u Sarajevu” počela je u četvrtak 24.08.2017. navečer koncertom turske pjevačice  Emel Sayin na Trgu Alije Izetbegovića, a u organizaciji pobratimskih gradova  Istanbula i Sarajeva. Tim povodom gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš boravio je u jednodnevnoj posjeti glavnom gradu BiH.

Dolazak visokog gosta iz Turske u Sarajevo još jednom potvrđuje snažne prijateljske veze te intenzivnu saradnju u različitim oblastima od ekonomije i razvoja do kulture, dva grada koji ove godine obilježavaju 20 godina pobratimskog odnosa.

Program u okviru kojeg će se predstaviti umjetnici iz Istanbula održavat će se do 28. augusta, na Trgu Alije Izetbegovića, Bit će upriličen koncert orkestra Grada Istanbula, nastupi folklornih grupa iz Turske, te koncerti poznatih turskih pjevača Hakana Pekera, Ziynet Sali, Coşkuna Karademija i Neşe Demir.

Izložbu ”Dani kulture Istanbula“, koja je danas i zvanično otvorena u sarajevskoj Vijećnici, građani će moći pogledati do 11.septembra, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.