Podrška Federalnog Ministarstva Raseljenih Osoba I Izbjeglica Projektima Medžlisa Islamske Zajednice Janja i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Podrška Federalnog Ministarstva Raseljenih Osoba I Izbjeglica Projektima Medžlisa Islamske Zajednice Janja i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas su boravili u Janji.

Ovom prilikom potpisani su ugovori o podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima Medžlisa Islamske zajednice Janja i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

U Janji se svake godine obrađuje više od dvadeset hektara poljoprivrednog zemljišta, a u cilju unapređenja rada, trenutno se provodi projekat izgradnje silosa kapaciteta 1.000 tona i sušara, kako bi se osigurali smještaj, sušenje i čuvanje žitarica.

Kako je naglašeno ovom prilikom, nabavka i postavljanje silosa i sušare za žitarice je projekat od velikog značaja za povratnike u Semberiji, a Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kroz adekvatnu podršku želi stvoriti uslove za održivi povratak i razvoj ove lokalne zajednice.

Ministar Nerin Dizdar i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Emir Musli potpisali su dva ugovora, jedan za projekat novog grijanja u Mektepskom centru, te drugi za projekat mašinskog malterisanja, gletovanja i krečenja Preljubovića Dašnica džamije u Bijeljini. Ukupna vrijednost oba ugovora iznosi 50.000 KM.

Projekat zamjene prozora na Atmadža džamiji u džematu Atmačići, projekat izgradnje ograde oko starog harema Ahmed-bega Salihbegovića džamije i nastavak projekta izgradnje garaža za poljoprivrednu mehanizaciju ostaju na čekanju, nadamo se za sljedeću godinu.