Poslanik s.a.w.s. kaže: Kada čovjek uči dovu za svog odsutnog brata, melek govori: 'Neka je i tebi isto što i njemu tražiš'.
(Ahmed i Muslim)

POSJETA SJEDIŠTIMA VJERSKIH ZAJEDNICA U BIJELJINI

POSJETA SJEDIŠTIMA VJERSKIH ZAJEDNICA U BIJELJINI

Davor Čordaš, potpredsjednik RS, Omer Branković, ministar za povratnike i raseljene osobe u Vladi RS, te Miladin Dragičević, savjetnik Premijera Milorada Dodika, u odvojenim posjetama u utorak 05. Maja 2009.godine, razgovarali su sa predstavnicima vjerskih zajednica u Bijeljini, vladikom Vasilijem Kačavendom, Samirom ef. Camićem i Seadom Berberovićem, te župnikom Mijom Perićem. Tema razgovora bili su aktuelni problemi i potrebe svake od vjerskih zajednica, a dogovoreni su i konkretni programi pomoći Vlade RS.
Prema riječima glavnog bijeljinskog imama, Samira ef. Camića, susret sa visokim dužnosnicima Republike Srske bio je od velike koristi, a Medžlisu IZ Bijeljina obećana je pomoć za dovršetak obnove centralne Atik džamije, zatim konačna realizacija i konkretizacija Odluke Komisije za nacionalne spomenike BiH o proglašavanju ove džamije nacionalnim spomenikom, te novčana pomoć za opremanje multimedijalne sale u novoizgrađenoj zgradi Mektebskog centra u Bijeljini.

posjeta2

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh