Poštovane džematlije, vakifi i donatori – Izvještaj za Projekat nabavke i ugradnje tepiha i lustera u džamiji Ahmed-age Krpića

Poštovane džematlije, vakifi i donatori – Izvještaj za Projekat nabavke i ugradnje tepiha i lustera u džamiji Ahmed-age Krpića

Poštovani vakifi i donatori, drage džematlije, braćo i sestre, projekat nabavke i ugradnje tepiha i lustera u džamiji Ahmed-age Krpića, hvala Allahu Uzvišenom uspješno je realizovan uz svesrdnu i nesebičnu pomoć svih vas.

Ovim putem vas želimo informisati da je za realizaciju ovog projekta ukupno prikupljeno 55.407,80 konvertibilnih maraka. Nabavka tepiha i lustera u Republici Turskoj te njihov transport i carina su iznosili 24.109,25 konvertibilnih maraka. Montiranje lustera, sijalice i drugi elektro materijal (kleme, kabal, lanac za luster, izolir traka) te ugradnja tepiha su iznosili 1280,80 konvertibilnih maraka. Ukupni troškovi nabavke, transporta i ugradnje tepiha i lustera su iznosili 25.390,05 konvertibilnih maraka. Na raspolaganju je ostao iznos od 30.017, 80 konvertibilnih maraka i isti će biti utrošen za preostale radove na džamiji Ahmed-age Krpića (montiranje grijanja, završna fasada ograde, uređenje dvorišta), kako bi ova naša ljepotica bila spremna za svečano otvaranje koje je planirano, ako Bog da, za juli 2024. godine.

Svima vama se najiskrenije i od srca zahvaljujemo s dovom Allahu Uzvišenom da vas obilato nagradi i da vam On Milostivi iz Svojih riznica nadomjesti ono što udjeljujete u ime Njegovo. Svima vama i vašim porodicama želimo lijepo zdravlje i rahatluk, te da se svi zajedno, ako Bog da, okupljamo u ovoj i svim drugim našim lijepim džamijama.

Spisak vakifa i donatora objavljen je ispod galerije slika.

 

Mirsad ef. Okanović, imam Sultan Sulejmanove Atik džamije

Spisak vakifa i donatora

Da podsjetimo, za realizaciju ovog projekta prikupljeno je 55.407,80 konvertibilnih maraka. Nabavka tepiha i lustera u Republici Turskoj te njihov transport i carina su iznosili 24.109,25 konvertibilnih maraka. Montiranje lustera, sijalice i drugi elektro materijal (kleme, kabal, lanac za luster, izolir traka) te ugradnja tepiha su iznosili 1280,80 konvertibilnih maraka. Ukupni troškovi nabavke, transporta i ugradnje tepiha i lustera su iznosili 25.390,05 konvertibilnih maraka. Na raspolaganju je ostao iznos od 30.017, 80 konvertibilnih maraka i isti će biti utrošen za preostale radove na džamiji Ahmed-age Krpića (montiranje grijanja, završna fasada ograde, uređenje dvorišta), kako bi ova naša ljepotica bila spremna za svečano otvaranje koje je planirano, ako Bog da, za juli 2024. godine.