Profesori Behram-begove medrese zijaretili podmajevičke džemate Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Profesori Behram-begove medrese zijaretili podmajevičke džemate Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

U okviru ramazanskih aktivnosti, profesori Behram-begove medrese u Tuzli Asmir ef. Imamović, hafiz Abdulah ef. Kapo te Sead ef. Seljubac, također i zamjenik Muftije tuzlanskog, u petak 10. juna 2016.g. uveče, odnosno 6. Ramazana 1437. h.g., zijaretili su četiri podmajevička džemata Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

DSCN3164

Domaćin je bio Samir ef. Camić, glavni imam našeg Medžlisa, a iftarilo se u džematu Janjari kod Damir ef. Čokića i njegove porodice. Nakon kraćeg razgovora, akšam namaz klanjan je u Hadži Džaninoj džamiji u Janjarima, a potom su profesori i njihov domaćin, prema dogovorenom rasporedu, u džematima klanjali jacija namaze i teravih namaze te održali prigodne ramazanske vazove:

Dr Sead ef. Seljubac u Hajrija džamiji u džematu Srednja Trnova, Asmir ef. Imamović u Atmadža džamiji u džematu Atmačići, hafiz Abdulaf ef. Kapo u Hadži Džaninoj džamiji u džematu Janjari, te glavni imam Samir ef. Camić u Azizija džamiji u džematu Glinje.

pj5

Na fotografijama vidite djelić atmosfere sa dočeka profesora u džematu Janjari i tokom vaza koji je hafiz Abdulah ef. Kapo održao u Hadži Džaninoj džamiji.