Rastanak sa Serdivanom i put u Istanbul

Rastanak sa Serdivanom i put u Istanbul

Naša omladina i džematlije koji borave u posjeti Turskoj, u srijedu 27. augusta još jednom su, do suza, osjetili toplinu prijateljstva u Serdivanu, Adapazar/Sakarya.  Šetali su gradom i upoznavali njegove ljepote, a zatim  je organiziran ručak u Orman parku. Sponzor ovog ručka bio je, ni manje ni više, gradonačelnik Sakarye Zeki Točoglu (Toçoglu). Poslije ručka, sa domaćinima iz udruženja Bosna-Sandžak posjetili su Trgovinski centar u Serdivanu. Večera je organizira u restoranu “Reisoglu”, a sponzor je bio Ali Iksan Bakim.
O svemu  izvještava naš glavni imam Samir ef. Camić:
Oproštajno sijelo organizirano je u srijedu uvečer, sa dosta prisutnih domaćina, a emocija nije nedostajalo. U oficijelnom dijelu domaćinima smo predali film obnove Atik džamije i film svečanog otvorenja. Nakon toga, uz tekbire, baškanu (predsjedniku) Hasanu Suzeku  predao sam zastavu sa minbera Atik džamije. U tom trenutku kod mnogih su potekle suze, a i sam baškan nije ostao ravnodušan. Zahvalio nam se te zamolio Allaha da naša saradnja bude jos bolja i dugovječna.
Nakon baškanovog obraćanja omladina Derneka Bosna Sancak kapitenu fudbalske ekipe Mektebskog centra Mirsad ef. Okanoviću je predala komplet dresova za našu ekipu sa natpisom i grbom fubalskog kluba “Serdivan spor”.
Zatim je uslijedlia prezentacija sobe posvećene Mektebskom centru gdje su izloženi svi pokloni, slike i zahvalnica iz Bijeljine. Soba je još uvijek u pripremi, a za sljedeći put ako Bog da biće izvršena predaja ključa.
Ispraćaj je planiran nakon podne namaza u četvrtak 28. augusta, kada se pripremamo za posjetu Istanbulu.