Sead Berberović – Šest godina od preseljenja na Ahiret

Sead Berberović – Šest godina od preseljenja na Ahiret

Šest godina je prošlo od kako je na Ahiret preselio Sead Berberović (1950-2011), prvi poslijeratni i do preseljenja na bolji svijet predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Bijeljina. Molimo Allaha dž.š. da našem Seadu podari vječiti rahmet i magfiret te da ga nagradi za sva njegova dobra djela.

Radi podsjećanja, u utorak 4. januara 2011. godine, uz prisustvo velikog broja džematlija, građana i njihovih gostiju, ispred obnovljene Sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini, klanjana je dženaza našem Seadu Berberoviću, koju je predvodio tadašnji muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović.  Sead Berberović ukopan je u mezarju Lipić-Selimovići u Bijeljini.

“Kada su džamije u Bijeljini porušene, svi su govorili nema više života u ovom gradu, a ja sam im govorio stanite, gdje ćete? Džamije ćemo obnoviti i sve ono što je porušeno,” znao je naš Sead reći svojim komšijama, prijateljima i saradnicima.

Nakon rata, učestvovao je u obnovi rada MDD Merhamet i MIZ Bijeljina te sa saradnicima pokrenuo i svojom energijom podržavao i nadzirao proces obnove pet bijeljinskih i četiri džamije u džematima u općini Ugljevik. Godine 1998. MIZ Bijeljina imao je na raspolaganju samo jednu vakufsku kuću, a od početka obnove infrastrukture 2002. godine pa do danas, hvala Allahu, muslimani u ovom dijelu Bosne i Hercegovine imaju mnogo više.

Molimo Allah dž.š. da Seadu podari svoj rahmet i magfiret te da svojom milošću nagradi sve one koji su odvajali od svog imetka i svoga vremena kao vakifi i hizmećari Islama i Islamske zajednice.