Održano takmičenje iz islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina

Održano takmičenje iz islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina

Takmičenje iz islamske vjeronauke za Grad Bijeljina održano je u subotu 18.2.2017.  godine u prostorijama Osnovne škole “Meša Selimović” u Janji. Takmičare je ocjenjivala komisija u sastavu Azra Ramić-Sadiković, zamjenik direktora OŠ “Meša Selimović”, vjeroučiteljica u Bijeljini Enisa Okanović, vjeroučitelj u Janji Camir Baćevac, te glavni imam MIZ Janja Omer ef. Camić.

U kategoriji osmih razreda prvo mjesto pripalo je Anadinu Mujiću iz OŠ “Vuk Karadžić” u Bijeljini, koji ide dalje na regionalno takmičenje, dok su ostala mjesta pripala učenicama OŠ “Meša Selimović” u Janji. Drugo mjesto zauzela je Nermina Gradaščević, treće mjesto osvojila je Ajla Karić, a četvrto mjesto zauzela je Medina Camić.

U kategoriji devetih razreda prvo mjesto i odlazak na regionalno takmičenje zaslužio je Kasim Salkić iz OŠ “Meša Selimović” u Janji, dok su ostala tri mjesta pripala učenicima iz bijeljinskih osnovnih škola. Drugo mjesto pripalo je Aldijani Fazliji iz OŠ ” Jovan Dučić, treće mjesto zauzeo je Amir Musli iz OŠ “Sveti Sava”, a četvrto mjesto pripalo je Amiru Hasanoviću iz OŠ “Jovan Dučić”.

Iskrene čestitke svim učenicima koji su učestvovali na ovogodišnjem takmičenju iz islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina. Molimo Uzvišenog Allaha da sve takmičare, njihove roditelje i vjeroučitelje nagradi svojom milošću, a najbolje među njima svojim neizmjernim bereketom. Amin, Ja Rabbi El Alemin!