U završnoj fazi obnova džamije Ahmed-age Krpića u Bijeljini

U završnoj fazi obnova džamije Ahmed-age Krpića u Bijeljini

www.muftijstvotz.ba

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović boravio je u Bijeljini, u ponedjeljak 13. novembra, u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina.

Nakon klanjanja podne-namaza u centralnoj bijeljinskoj, Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji, muftija Fazlović se susreo sa Samir-ef. Camićem, glavnim imamom bijeljinskog medžlisa, Emirom Muslijem, predsjednikom Izvršnog odbora ovog medžlisa i Mirsad-ef. Okanovićem, imamom Atik džamije. Tokom ovog susreta je razgovarano o aktuelnim projektima i programima medžlisa koji se veoma uspješno realizuju.

Predstavnici Medžlisa IZ-e Bijeljina su muftiju Fazlovića upoznali i sa poteškoćama koje, u realizaciji svojih projekata, imaju sa lokalnom vlašću u Bijeljini.

Muftija Fazlović je dao punu podršku projektima ovoga medžlisa, a posebna pažnja je posvećena razgovoru o dovršetku obnove džamije Ahmed-age Krpića, izgradnji poslovnih prostora pored ove džamije, te izgradnji garaža za poljoprivredne mašine.

Muftija je čestitao bijeljinskom medžlisu za veliki poduhvat kupovine kuće advokata Bakira Pašića, čime je ovaj medžlis dobio adekvatne uredske i poslovne prostorije. Muftija je istakao i da posebno raduje činjenica o broju muslimana Bošnjaka koji žive u samome gradu Bijeljina, te da je to značajan potencijal s kojim Islamska zajednica u ovome gradu ima dobre pretpostavke za razvoj i unapređenje vjerskog života.

Nakon razgovora i ikindija-namaza, muftija je posjetio i gradilište džamije Ahmed-age Krpića, čija je obnova u završnoj fazi.