USVOJEN PLAN RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

USVOJEN PLAN RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA

U petak 27. Šab'ana 1437.h.g., odnosno 3. juna 2016. godine u 18 sati, u Domu kulture u džematu Atmačići održane su treća redovna sjednica Izvršnog odbora i druga tematska proširena sjednica kojoj su pored članova I.O. prisustvovali svi imami, mutevelije i blagajnici iz džemata pri Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina.

U ugodnoj predramazanskoj atmosferi usvojene su informacije o mektebskoj nastavi u mektebskoj 2015/2016. godini, kao i Plan ramazanskih aktivnosti koji je pripremio glavni imam Samir ef. Camić u saradnji sa ostalim kolegama imamima. Osnova plana, kao i prethodne godine, su rad sa džematom, posebno sa mladima i ženama, prigodna predavanja, mukabele i iftari, te afirmiranje zekata i sadekatul-fitra.

Glavni imam Samir ef. Camić posebno je pozvao sve članove džematskih odbora i ostale aktiviste Islamske zajednice da se posvete ramazanskim aktivnostima, budu sa svojim imamima i džematlijama, kako bismo i ovaj Ramazan, uz Allahovu pomoć, ispostili i proveli u pojačanom ibadetu.