www.muftijstvotz.ba

Povodom dana rođenja Poslanika Muhammeda s.a.v.s., u nedjelju 3. decembra 2017. poslije jacije namaza, u džematu Janjari je održana centralna mevludska svečanost za područje Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je prisutvovao ovoj svečanosti i podijelio radost mevluda sa džematlijama Ugljevika.

U prisustvu velikog broja džematlija iz svih džemata MIZ Bijeljina, mevludski program su izveli imami ovog medžlisa i polaznici mektebske nastave u Janjarima.

Dobrodošlicu gostima i džematlijama poželili su imam džemata Janjari Damir-ef. Čokić i glavni bijeljinski imam Samir-ef. Camić.  Predavanje o Poslaniku, s.a.v.s., govorio je Mensur Husić, profesor u Behram-begovoj medresi.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u svome obraćanju istakao važnost zajedništva i njegovog očuvanja. Naglasio je da muslimani, Bošnjaci, svoju snagu crpe iz jedinstva koje dolazi iz naše vjere. Kada god su se muslimani udaljili od vjere, gubili su svoju snagu, te su zbog toga trpjeli razne posljedice.

Nakon mevluda muftija je razgovarao sa džematlijama i imamima ovog dijela Muftiluka tuzlanskog o stanju u njihovim džematima i sredinama u kojima žive. Posebna pažnja posvećena je razgovoru o poteškoćama sa kojima se oni suočavaju, te mogućim rješenjima tih problema.