ODRŽANA 7. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE

ODRŽANA 7. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE

U utorak 10. septembra 2024. godine u Domu Oružanih snaga BiH održana je 7. po redu sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH, a istoj su pored članova GO prisustvovali i predsjednici okružnih odbora.

Na sjednici su usvojeni zapisnici sa prethodnih sjednica kao i izvještaj o realiziranim 24. Kulturno-edukativnim i sportskim susretima Udruženja ilmijje, održanim od od 23. do 27. juna u Tuzli u organizaciji Muftijstva tuzlanskog, Okružnog odbora Udruženja ilmijje Tuzla, Odbora ilmijje Tuzla i Behram-begove medrese.

Članovi Glavnog odbora su raspravljali o aktivnostima realiziranim u periodu juni – septembar 2024. godine, a usvojili su plan i program obilježavanja 112. godišnjice Udruženja ilmijje, koji se sastoji od brojnih aktivnosti koje će realizirati tokom septembra i oktobra, a u saradnji sa bh. muftijstvima, medžlisima te okružnim i matičnim odborima Udruženja ilmijje. Centralna manifestacija povodom obilježavanja 112. godišnjice biće upriličena u Sarajevu, u ponedjeljak 30. septembra 2024. godine.

Sjednici Glavnog odbora je prisustvovao i glavni urednik časopisa Udruženja ilmijje „Novi Muallim“ hfz. dr. Elvir Duranović, koji je članove GO upoznao sa obilježavanjem jubileja – izlaska iz štampe 100. broja ovog indeksiranog časopisa, kao i o planovima za imenovanje nove redakcije i savjeta časopisa za odgoj i obrazovanje „Novi Muallim“.

 

Preuzeto sa: Udruženje Ilmije