Uspješno završena službena posjeta Turskoj

Uspješno završena službena posjeta Turskoj

Piše: Mirsad ef. Okanović…

Posljednjeg dana službene posjete Turskoj predstavnike Mektebskog centra Bijeljina ugostio je gospodin Semih Çalkaya, koordinator za pomoć ugroženim i unesrećenim u svijetu pri Istanbul Buyuk Sehir Belediyesi te potpredsjednik AK partije istanbulske općine Fatih. 

Ovom prilikom gospodin Çalkaya se zahvalio gostima iz Bijeljine na posjeti te obećao poduzeti konkretne korake na području unapredjenja rada sa mladima. Glavni bijeljinski imam Samir ef. Camić  zahvalio se gospodinu Çalkaya na prijemu kao i pomoći koju je njegov tim pružio gradjanima Bijeljine tokom i nakon poplava 2014. godine.

ts3

Nakon sastanka sa gospodinom Çalkaya predstavnici Mektebskog centra su posjetili školu Kur'ana Kemal efendi vakfi i ovom prilikom upoznali se sa radom i metodama ove škole. Inače, Kemal efendi je učitelj predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

ts2

Nakon ikindije namaza predstavnici Mektebskog centra su krenuli put Bijeljine zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu. Nadamo se da ce uz Allahovu pomoć ova posjeta biti itekako plodonosna.