AKCIJA PRIKUPLJANJA NOVČANIH SREDSTAVA ZA POMOĆ POSTRADALIMA U ZEMLJOTRESU KOJI JE POGODIO TURSKU I SIRIJU

AKCIJA PRIKUPLJANJA NOVČANIH SREDSTAVA ZA POMOĆ POSTRADALIMA U ZEMLJOTRESU KOJI JE POGODIO TURSKU I SIRIJU

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula je akciju prikupljanja novca za pomoć postradalima u zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju, odnijevši do sada skoro 40.000 žrtava i ostavivši bez krova nad glavom milione ljudi.

U okviru ove akcije, na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, na sergiji prostrtoj u petak 10. februara u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini, prikupljeno je 4.583,00 KM, a uz novac koji su građani svih vjera uplaćivali u kancelariji Medžlisa, prikupljeno je ukupno 6.488,00 KM i poslano na centralni račun Islamske zajednice određen za ove namjene.

“Akcija se nastavlja i svi zainteresovani mogu svoju pomoć u novcu uplatiti u kancelariji Medžlisa. Količina prikupljenog novca svakodnevno raste i mi smo zahvalni našim džematlijama i sugrađanima. Očekujemo i novac od sergija iz naših džemata u opštini Ugljevik, te pozivam sve koji žele, uz Božiju pomoć, da učestvuju u ovoj akciji, da se obrate u našu kancelariju,” kaže Damir Salkanović, sekretar Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Kako Salkanović najavljuje, vrlo brzo bit će organizovano prikupljanje svega onoga materijalnog što je nastradalom stanovništvu potrebno, o čemu će naše džematlije i ostali građani biti uskoro obaviješteni putem medija.

 

Tekst i foto: E. Musli