Aktivnosti na obnovi džamija u Bijeljini

Aktivnosti na obnovi džamija u Bijeljini

U ponedjeljak 23. decembra 2019.g. započeli su radovi gletovanja i krečenja unutrašnjih zidova Salihbegović džamije u Bijeljini. Tim molera Bijeljinca Šabana Gurdića vrijedno radi na realizaciji dogovorenog.

Vakif ove faze obnove, gletovanje i krečenje, je naš džematlija koji živi i radi u Beču Damir Čaušević, koji na poseban način podržava rad Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Planovi MIZ Bijeljina su da se u  tekućoj 2020. godini posebno posveti pažnja dovršetku obnove džamija, a priorit je pokrivanje limom kupola Dašnica džamije, koja jedina u našem gradu ima kupole. Na ovoj džamiji do sada su urađeni grubi građevinski radovi, a munara je sasvim dovršena.

Također, u toku je i na proljeće će se, ako Bog da, dovršiti i ukrašavanje enterijera u Krpić džamiji (izrada levhi i arabeski), u izvedbi Senada Hadžića iz Janje.

U planu je izrada vanjske fasade Salihbegović džamije u mahali Selimovići, a o svemu kad je u pitanju obnova džamija, uskoro više na internet stranicama Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Za sada, pogledajte foto galeriju…