Članovi Mektebskog centra Bijeljina u posjeti prijateljima u Turskoj

Članovi Mektebskog centra Bijeljina u posjeti prijateljima u Turskoj

Članovi Mektepskog centra Bijeljina, djeca i omladina učesnici projekta “Ramazanski iftari 2018”, u petak 24. augusta nakon džuma namaza, otišli su u tradicionalnu, sedmodnevnu posjetu prijateljima u Republici Turskoj. Tamo ostaju do početka septembra, kada ih, In Sha Allah, očekujemo ponovo u rodnom gradu.

Učesnici ove ekskurzije tri dana će boraviti u općini Serdivan, Grad Sakarya ili Adapazar, kod prijatelja iz Udruženja “Bosna-Sandžak”, a potom će tri dana provesti u Istanbulu.

Sva potrebna novčana sredstva obezbijeđena su putem projekta “Ramazanski iftari 2018”. Naime, već godinama traje ovaj projekat tako što donatori za iftare, organizacije ili fizička lica, uplate novac prema svome nijetu. Potom djeca i omladina pripreme iftare svojim radom i angažmanom roditelja, te učestvuju u organizovanju iftara u Mektebskom centru ili dvorištu Atik džamije. Prikupljena novčana sredstva idu u fond za organiziranje ekskurzija i putovanja.

Elhamdulillah, višestruka je korist ovog projekta kojim se organiziraju ramazanski iftari i druženja, djeca i omladina uče odgovornosti i radu, a ujedno se uzgaja i prijateljstvo za bratskim udruženjem iz Serdivana.