Dan šehida obilježen i u Bijeljini

Dan šehida obilježen i u Bijeljini

Drugi dan Ramazanskog bajrama, Dan šehida, obilježen je i u Bijeljini u subotu 16. juna 2018. godine. Tim povodom, u 12:30 proučen je zikr-tevhid u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji, a nakon podne namaza, na Šehidskom mezarju Lipić-Selimovići proučene su Fatiha i  Dova za naše šehide.

Na mezarju Lipić-Selimovići, pored mezara 40 civilnih žrtava i šehida,  Ašere je proučio Mirsad ef. Okanović, a Dovu je proučio glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić.  Prigodnim govorom Glavni imam obratio se okupljenim džematlijama te uputio poziv da i ubuduće porodice civinih žrtava rata i šehida ne ostavljamo same u njihovom bolu.

Članovi Izvršnog odbora i džematskog odbora MIZ Bijeljina, te naše džematlije, proučili su Fatihu na mezarima Seada Berberovića, r.a., dugogodišnjeg predsjednika MIZ Bijeljina, i Nedžada Mujanovića, r.a., dugogodišnjeg člana Izvršnog odbora MIZ Bijeljina. Da im se Allah smiluje.

Naša delegacija proučila je fatihe šehidima ukopanim u drugim djelovima mezarja Lipić, te u mezarjima Brčanska malta i Pilakuša. Da se ne zaborave, da nam njihova sudbina bude opomena i putokaz. Uzvišeni Allahu, sačuvaj nas od nemilosrdnih ljudi i uputi nas na pravi put, put tvoje milosti i rahmeta. Amin Ya Rabbi.