Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata sponzorirao iftar za džematlije Bijeljine

Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata sponzorirao iftar za džematlije Bijeljine

U okviru projekta “Iftar 2018”, u Mektebskom centru u Bijeljini, u nedjelju 27. maja 2018. godine, upriličen je iftar za džematlije Bijeljine, pod sponzorstvom Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u organizaciji omladine MIZ Bijeljina, njihovih roditelja i muallima. Zahvala pripada Allahu, dž.š., kome dovimo da svojom milošću nagradi prijatelje iz Emirata i sve one koji su učestvovali u ovom ramazanskom ibadetu.

Ističemo da projekat “Ramazanski iftari” MIZ Bijeljina organizira već duži niz godina, s ciljem promoviranja ibadeta posta i iftara, čuvanjem tradicije bosanske kuhinje, a sa osvrtom na posebnu ulogu djece i mladih, njihovih muallima i roditelja.

Od začetka ove ideje nijet je da se, uz podršku donatora koji obezbijeđuju novac za organiziranje iftara, djeca i mladi podstaknu da u svojim kućama, sa svojim roditeljima i familijom, pripremaju hranu i piće za iftar u Mektebskom centru ili u haremu Atik džamije. Njihovim angažmanom, trudom i voljom, iftar se dalje uspješno urganizuje, a prikupljeni novac ide u fond za organiziranje ekskurzija u domovini i regionu te prigodnih posjeta Istanbulu i prijateljima iz udruženja Bosna-Sandžak u turskom gradu Serdivanu, Adapazar, Sakarya.