Finalno mektebsko takmičenje 2014: Prvo mjesto Mostarskom muftijstvu

Finalno mektebsko takmičenje 2014: Prvo mjesto Mostarskom muftijstvu

Na finalnom mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta, u organizaciji Vjerskoprosvjetne službe IZ, održanom 31. maja na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu prvo mjesto s najviše bodova osvojilo je Mostarsko muftijstvo. Drugo mjesto je osvojilo Tuzlansko, a treće Travničko.

U pojedinačnom takmičenju prvo mjesto iz kategorije kiraeta za mlađi uzrast osvojila je Selma Keserović iz Zavidovića, čiji je muallim Emir-ef. Bečić, drugo Rukajja Konjarić iz Jablanice, muallim Mesud-ef. Ćosić, treće Išerić Abdullah i z Sarajeva, muallim hfz. Sadrudin-ef. Išerić.

Iz kiraeta za stariji uzrast prvo mjesto pripalo je Esmi Karahodža, čiji je muallim Aljo-ef. Cikotić. Drugo mjesto je osvojio Selsebil Hasanbašić iz Tuzle, mullim Muamer-ef. Hasanbašić, a treće Bislimi Hulija iz Mostara, muallim Ćamil-ef. Alić.

Iz testa općeg znanja prvo mjesto su osvojila četiri takmičara. što je presedan u dosadašnjem takmičenju: Muzaferović Benjamin – muallim Muhamed-ef. Begić, Mujala Merima – muallima Admira Jusufović, Adilović Ajla – muallim Hidajet-ef. Polovina i Ahmetović Eldin – muallim Džemal-ef. Softić.

Svim učesnicima dodijeljene su novčane nagrade, dok su posebne nagrade dobili takmičari koji su osvojili prva tri mjesta iz svih kategorija, zajedno s muallimima. Takmičenje je vodio Zijad-ef. Suljić iz Vjerskoprosvjetne službe IZ. Na početku programa prisutnima se obratio Ibrahim Begović ispred organizatora takmičenja Vjerskoprosvjetne službe IZ.

Na kraju programa predavanje je održao muftija sarajevski Enes-ef. Ljevaković kao izaslanik reisu-l-uleme. I ove godine pokrovitelji manifestacije bila je Fondacija “Bošnjaci” i Hasan Atl ispred Ureda za vjerska pitanja Dijaneta.

Rezultate Finalnog takmičenja možete preuzeti ovdje.

(rijaset.ba)