Izabran novi znak/logotip Islamske zajednice u BiH

Izabran novi znak/logotip Islamske zajednice u BiH

SARAJEVO – Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je na vanrednoj sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, prihvatio Izvještaj i zaključke Komisije za izbor znaka/logotipa Islamske zajednice u BiH, javila je MINA.

Ocijenjeno je da je javni anonimni konkurs za grafičko oblikovanje znaka i logotipa bio uspješan, jer se došlo do rješenja koje u potpunosti zadovoljava kriterije i uvjete konkursa.

Rad po šifrom “ELIF_1” autora Vahidina Nine Pršeša iz Sarajeva najbolje je ocijenjen te ga je Komisija jednoglasno izabrala.

Izabrani rad, pored toga što je u potpunosti ispoštovao sve propozicije, istakao se idejom i originalnošću.

– Znak je koncipiran na savremen način, a ponuđeni likovni tretman sadrži tradicionalnu notu te je kao takav primjeren instituciji kojoj je namijenjen – navodi se između ostalog u izvještaju Komisije.

iz
Sadašnji logotip Islamske zajednice u BiH

Nakon okončanja pravnih formalnosti i dogovora s autorom koji su u toku, dizajn znaka/loga će biti predstavljen široj javnosti.

Rijaset IZ u BiH zadovoljan je velikim odzivom kvalitetnih radova na konkurs te se zahvaljuje svim autorima i grupama koje su poslale svoja rješenja.

(Vijesti.ba/Fena)