Još jedna donacija Udruženja “Izvor dobročinstva” Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina

Još jedna donacija Udruženja “Izvor dobročinstva” Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina

Nakon što je u džematu Glinje finansijski podržalo izradu nove fasade na Azizija džamiji, Udruženje “Izvor dobročinstva” iz Sarajeva ovih dana pomoglo je realiziranje još jednog projekta Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

U okviru projekta Unapređenje korištenja vakufske imovine, Vakufsko poljoprivredno dobro MIZ Bijeljina već šestu sezonu bavi se obradom poljoprivrednog zemljišta i uzgojem ratarskih kultura. Da bi se ubrzala sjetva ječma i pšenice planirala se nabavka bolje i preciznije sijačice.

Elhamdulillah, plan je ovoga ljeta realiziran zahvaljujuči podršci Udruženje “Izvor dobročinstva” koje je uz pomoć donatora iz Kuvajta obezbijedilo potrebna novčana sredstva. Kvalitetna sijačica marke Amazone D8 Special, polovna, ali dobro održavana, nabavljena je u u Odžaku, kod jedne bošnjačke porodice koja se uspješno bavi poljoprivredom i stočarstvom.

Predstavnici Udruženja “Izvor dobročinstva”, Harmin Suljić i Emir Spahić, posjetili su Bijeljinu, gdje su im domaćini bili Samir ef. Camić i Emir Musli, glavni imam i predsjednik MIZ Bijeljina. Uvjerili su se da je planirana nabavka uspješno realizirana, a zajedno sa domaćinima snimljen je video prilog za ilustraciju i kao prilika da se iskaže zahvalnost Narodu i Vladi Države Kuvajt.

Molimo Allaha Uzvišenog da svojom milošću nagradi sve one koji nas podržavaju u ovom hairli poslu.