Konstituirajuća sjednica Skupštine MIZ Bijeljina: Izabrani članovi Izvršnog odbora

Konstituirajuća sjednica Skupštine MIZ Bijeljina: Izabrani članovi Izvršnog odbora

Nakon provednih decembarskih izbora za članove džematskih odbora, članove Skupštine, te elektore za izbor sabornika, u subotu 17. decembra 2022. godine u Mektepskom centru u Bijeljini održana je konstituirajuća sjednica Skupštine MIZ Bijeljina. Kako je i predviđeno izbornim pravilima, na sjednici su izabrani članovi Izvršnog odbora, koji će na svojoj prvoj sjednici izabrati predsjednika.

Izborna komisija saopštila je da su svi izabrani članovi Skupštine dobili saglasnost viših organa Islamske zajednice, a nakon izbora Damira ef. Čokića za predsjedavajućeg Skupštine, glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić održao je uvodni govor, osvrnuvši se na djelovanje organa Medžlisa u protekle četiri godine. Također je izvijestio i o proteklim izborima koji su provedeni bez ikakvih problema.

Zatim je predsjedavajući Damir ef. Čokić otvorio najvažniju tačku dnevnog reda. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Mersed Hodžić, Džavid Huskić, Hamdija Murguzović, Muhidin Sejmenović, Emir Musli, Mirsad ef. Okanović, a glavni imam Samir ef. Camić član je Izvršnog odbora po službenoj dužnosti.

U nedjelju 18. decembra 2022. godine, u Tuzli će se obaviti glasanje za sabornike sa područja Muftijstva tuzlanskog.

E. Musli