Mevludska svečanost za žene povodom rođenja Muhammeda a.s.

Mevludska svečanost za žene povodom rođenja Muhammeda a.s.

U nedjelju 13. oktobra 2024. godine u novootvorenoj džamiji Ahmet-age Krpića održan je mevlud za žene, u sklopu mevludskih svečanosti na području Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina povodom rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

Svečanost je započela obraćanjem glavnog imama Medžlisa Bijeljina, Samira ef. Camića, koji je istakao značaj ovog posebnog mjeseca za sve muslimane na području Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Mevludski program su pripremile članice horske i recitatorske sekcije MIZ Bijeljina, koje su izvele niz ilahija, recitacija i mevluda, stvarajući time svečanu atmosferu.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog, Hasiba Hrnjić Saračevič, održala je predavanje iz života, uzora i učitelja Muhammeda, a.s.

Svečanost se završila učenjem dove koju je proučila koordinstorica Odjela za brak i porodicu MIZ Janja, Azemina Gutić, a prisutnim hanumama se zahvalila na dolasku i podršci koordinstorica Odjela za brak i porodicu MIZ Bijeljina, Enisa Okanović, te pozvala sve hanume da učestvuju u prikupljanju novčanih sredstava za unesrećene koje je zadesila velika poplava i katastrofa na području Bosne i Hercegovine. Prikupljeno je ukupno 870 KM.